mandag den 8. februar 2016

Syltede grøntsager "Giardiniera"


Ingredienser
600 g haricots verts           koges i: 5 min
600 g bladselleri                   3 min
600 g gulerødder                   3 min
600 g blomkål                       3 min
600 g fennikel                       3 min
600 g løg                              3 min
600 g peberfrugt                  3 min

Kogeblandingen 
2 l eddike
2 l vand
200 g sukker
140 g salt





Forberedelse  Opskriften tager højde for 4 kg grøntsager ialt, men man kan sagtens udelade noget og tage mere af noget andet, alt efter, hvad man kan lide og finde af friske grøntsager.Der bliver mellem 10 og 20 glas.

1. Grøntsagerne vaskes og skæres i små stykker
2. Kogeblandingen bringes i kog
3. Grøntsagerne koges nu heri. Bemærk, at bønnerne skal koge et par minutter længere.



4. Hæld væsken fra grøntsagerne, når de har kogt færdig.











5. Kom de varme grøntsager på glas, som i forvejen er dyppet i kogende vand.
6. Fyld dernæst glassene op med solsikkeolie.
7. Lågene skrues på og glasset vendes med bunden nedad indtil de er afkølet.
8. Glassene kan opbevares ved stuetemperatur el mindre og skal først i køleskab, når de er åbnet.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar