onsdag den 16. marts 2016

Köttfärsbiffar med lök (schiacciatine di carne)

Ingredienser
till löksåsen:
1,5 - 2 kg silverlök
2-3 dl vitt vin
olivolja
salt
vatten - mellan 2 till 5 dl
till biffarna:
500 g köttfärs med låg fetthalt (denna 13% fett)
2 ägg
vitt bröd (skall blötläggas)
2 msk finhackad persilja
2-3 pressade vitlökskyftor
2 dl riven parmisanost
                                                                                    salt och peppar






1. Börja med att skära den skalade löken i mycket tunna skivor och fräs den i lite olivolja i några minuter tills den börjar bli mjuk. Tillsätt därefter vinet och lite salt och låt puttra i åtminstone en timme.

2. Förbered ingredienserna till köttfärsbiffarna genom att lägga det vita brödet i blöt och riva parmisanosten. Istället för att hacka persiljan brukar jag riva av bladen och lägga dem i ett glas och därefter klippa med en sax.

3. Krama ur vattnet ifrån brödet och  blanda med de övriga igredienserna till köttfärsbiffarna, dvs kött färsen / kød äggen, de pressade vitlöksklyftorna, den rivna parmisanosten  persiljan, salt och peppar tills det har fått en homogen konsistens och forma biffarna.

4.  Värm upp cirka två centimeter olivolja i en tjockbottnad kastrull eller i en gjutjärnsgryta. När oljan är varm, fritera några biffar i taget. Om man vill kan man ta bara en liten bit och fritara först och smaka för att känna om det är tillräckligt mycket salt. När biffarna är friterade blanda dem med löken. Klart!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar