
Ingredienser
600 g rensade Brassica rapa sylvestris
5 vitlöksklyftor
6 lagerblad (helst färska)
1 st färsk chilipeppar
2 dl rött vin
2 dl rött vin
ca 3 dl vatten
olivolja
salt
1. Rensa genom att ta av bladen och de tunna stjälkarna. Släng de grövre stjälkarna. Skär bladen och stjälkarna i mindre bitar. Klipp lagerbalden och chilipepparfrukten i mindre bitar och skär vitlöken i mindre bitar (använd ej vitlökspress).
2. Ta en kastrull och värm upp circa två matskedar olivolja. När oljan är ordentligt varm, tillsätt lagerbladen, chilipepparn och vitlöksklyftorna, rör runt och låt fräsa i circa en halv minut (viktigt att vitlöken inte blir bränd). Tillsätt rapan och koka den tills vätskan har försvunnit. Tillsätt det röda vinet. Den totala koktiden bör uppgå till circa 30 minuter, så om grönsakerna kokar tort innan så tillsätt lite vatten.
Ett tips är att avnjuta dessa grönsaker varma med mozzarella ost till. Rapan, tillagad på ovan beskrivna sätt, har en väldigt speciell smak, enligt mig är den beroendeframkallande.
salt
1. Rensa genom att ta av bladen och de tunna stjälkarna. Släng de grövre stjälkarna. Skär bladen och stjälkarna i mindre bitar. Klipp lagerbalden och chilipepparfrukten i mindre bitar och skär vitlöken i mindre bitar (använd ej vitlökspress).
2. Ta en kastrull och värm upp circa två matskedar olivolja. När oljan är ordentligt varm, tillsätt lagerbladen, chilipepparn och vitlöksklyftorna, rör runt och låt fräsa i circa en halv minut (viktigt att vitlöken inte blir bränd). Tillsätt rapan och koka den tills vätskan har försvunnit. Tillsätt det röda vinet. Den totala koktiden bör uppgå till circa 30 minuter, så om grönsakerna kokar tort innan så tillsätt lite vatten.
Ett tips är att avnjuta dessa grönsaker varma med mozzarella ost till. Rapan, tillagad på ovan beskrivna sätt, har en väldigt speciell smak, enligt mig är den beroendeframkallande.


Ingen kommentarer:
Send en kommentar