Ingredienser
400 g g färsk spenat/spinat alt. fryst
200 g ricotta ost
parmisanost, efter smak
två vitlöksklyftor
muskotnöt, mängd efter smak
salt
svartpeppar
olivolja
till cirka 320 g pasta
1. Rensa spenaten genom att ta bort roten och skölj den väl. Jag brukar lägga spenaten i blöt i någon minut, men om det behhövs beror på hur pass smutsig den är.
2. Värm någon matsked olja i en kastrull och fräs i cirka en halv minut vitlöksklyftorna i mindre bitar. Tillsätt de fortfarande lite blöta spenatbladen och lägg på ett lock och låt den ångkoka i några minuter tills bladen blivit mjuka. Kontrollera att det inte bränns vid. Lägg den ångkokta spenaten, ricottaosten, parmisanosten, salt, peppar och muskotnöt i en matberedare och blanda tills den har blivit en homogen kräm.
3. Blanda med den kokta pastan och servera
Ingen kommentarer:
Send en kommentar