onsdag den 2. marts 2016

Pasta med spenat



Ingredienser

400 g g färsk spenat/spinat alt. fryst
200 g ricotta ost
parmisanost, efter smak
två vitlöksklyftor
muskotnöt, mängd efter smak
salt
svartpeppar
olivolja 

till cirka 320 g pasta





1. Rensa spenaten genom att ta bort roten och skölj den väl. Jag brukar lägga spenaten i blöt i någon minut, men om det behhövs beror på hur pass smutsig den är. 

2. Värm någon matsked olja i en kastrull och fräs i cirka en halv minut vitlöksklyftorna i mindre bitar. Tillsätt de fortfarande lite blöta spenatbladen och lägg på ett lock och låt den ångkoka i några minuter tills bladen blivit mjuka. Kontrollera att det inte bränns vid. Lägg den ångkokta spenaten, ricottaosten, parmisanosten, salt, peppar och muskotnöt i en matberedare och blanda tills den har blivit en homogen kräm.  

3. Blanda med den kokta pastan och servera
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar