Ingredienser
400 g färsk spenat / frisk spinat
3 vitlöksklyftor / hvidløgsfed
3 salladslökar el 1 purjolök / forårsløg el purløg
150 g riven ost - scamorza affumicata
4 ägg/æg
muskotnöt / muskatnød
peppar
salt
Dessa kan ätas separat eller tillsammans med sallad,kött eller ost
1. sätt ugnen på 160 grader och smöra 12 stycken formar. Använd små pajformar eller stora muffinsformar i något hårt material. Jag har använt metallformar
2. tvätta (vask) spenaten och skär av och kasta den grövre (grove) delen av stjälken(stilken),
3. smält lite smör i en kastrull, lägg i de tre vitlöksklyftorna (hvidløgsfed) skurna(skåret) i mindre bitar, tillsätt den skurna salladslöken och stek i någon minut tills att löken blivit mjuk (blød). Tillsätt spenaten och lägg på ett lock, låt det hela stå på svag värme i några få minuter tills spenaten blivit mjuk.
4. klipp spenatblandningen med sax så att bitarna blir lite mindre, riv och häll ner osten i spenatblandningen, tillsätt muskotnöt, peppar och salt efter smak.
5. blanda äggen separat med en gaffel och häll ner äggsmeten (æggeblandingen) i spenaten och blanda runt.
6. häll och fördela smeten (blandingen) i de 12 formarna och ställ in dem i ugnen i circa 20 minuter tills de fått lite färg ovanpå.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar