1 kg cherry tomater
2 vitlöksklyftor
500 g pasta
olivolja
basilika
origano
salt
parmesanost
1. rensa och skölj tomaterna.
2. häll olivolja i en ugnsfast form/plåt, storleken som har använts här 45x35cm, så att hela botten täcks av ett tunt lager olja.
3. skär körsbärs/cherrytomaterna på mitten och lägg dem med den skurna sidan nedåt på plåten.Tryck lite lätt på varje tomathalva, så att den plattas ut något.
4. skär de två vitlöksklyftorna i små tunna skivor och pilla ned dem emellan tomaterna, riv basilikablad och origanoblad och strö dem och salt över tomaterna.
5. ställ in tomaterna i ugnen på 180° i circa 30 minuter.
6. koka samtidigt pastan, häll den färdigkokta pastan på plåten med de färdig stekta tomaterna och rör om. Tillsätt den rivna parmisanosten och rör om.
Smaklig måltid!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar