Pizzabund:
1 kg mel
6 dl vand
25 g gær/jäst
1 1/2 spiseske salt
3 spiseskeer olie
Flåede tomater el Hjemmelavet tomatsovs
Mozzarella
Salt og oregano
Fyld efter behag (på billedet ses lardo, som smelter, når man lægger det på pizzaen, når den er færdigbagt)
Bund:
1. I lunkent vand opløses gæret.
2. Tilsæt melet lidt ad gangen sammen med olien
3. Til sidst tilsættes salt.
4. Dejen æltes grundigt og sættes tildækket til
hævning i nogle timer.
5. Jeg deler dejen i tre lig store portioner og
ruller dem ud og det passer med at jeg får
tre bageplader ud af denne portion.
6. Nu efterhæver pizzaerne tildækket i en halv
til en hel time.
7. Ovnen tændes på 200 gr uden varmluft.
8. Hvis jeg bruger flåede tomater, blender jeg dem og fordeler det ud over pizzaen. Krydr med salt og oregano.
9. I ovnen ved 200 gr i ca 7-8 min og så putter jeg den revne mozzarella ost og en lille smule olie
og krydderier over. Pizzaen bages færdig. Ca 12-15 min ialt
10. Jeg lægger lardo henover pizzaen, når den kommer ud af ovnen.
11. Man kan jo lave/bruge mange forskellige typer fyld...det er bare at prøve løs :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar