Ingredienser
3 dl 95% sprit
1 3/4 l mjölk
200 g kakaopulver ( här organiskt )
200 g mörk block choklad (här 70 % kakaohalt) / blok chokolade
400 g råsocker
2 vaniljstänger
2. dela vaniljstängerna, jag brukar använda en sax, och
tillsätt dem i chokladblandningen.
3. rör om så att det blir till en homogen kräm, andvänd
eventuellt stavmixern. Låt sjuda i åtminstone 5 minuter.
4. tag av kastrullen och låt chokladbalndningen svalna,
tillsätt alkoholen genom och blanda tills krämen har
blivit homogen.
5. Häll krämen i en tätslutande glasburk och låt
stå i circa en månad.
tillsätt dem i chokladblandningen.
3. rör om så att det blir till en homogen kräm, andvänd
eventuellt stavmixern. Låt sjuda i åtminstone 5 minuter.
4. tag av kastrullen och låt chokladbalndningen svalna,
tillsätt alkoholen genom och blanda tills krämen har
blivit homogen.
5. Häll krämen i en tätslutande glasburk och låt
stå i circa en månad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar