Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 dl finmalda mandlar / mandler
1 1/2 dl florsocker/ flormelis
1 ägg och 1 äggula
150 g smör
1 tsk salt
250 g fikon marmelad (här hemgjord) / figen marmelad
1 tsk kanel
1 msk mörk rom
1. Ta ut smöret i god tid så att det hinner bli mjukt.
2. Mal mandlarna i en matberedare/mixer, om du inte har köpt redan färdigmalda mandlar. Blanda sedan vetemjöl, malda mandlar, florsocker, ägg och smör i en mattberedare. Knåda ihop degen till en rund boll och låt den ligga kallt i cirka en timme.
3. Lägg en tredjedel av degen åt sidan och kavla ut resten mellan två bakplåtspapper. Klä botten med bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Smörj formen degen. Jag brukar alltid
Hej alle skandinaver i Italien og i hele verden. Vi har længe gået med en tanke om at skabe et forum, hvor skandinaver kan dele deres madopskrifter og -oplevelser med hinanden. Vi har boet i Italien i mange år og har en forkærlighed for landet. For os er det en livskvalitet at kunne lave og nyde mad, men hvem vil ikke gerne have ny inspiration? Vær med til at blogge for jo flere vi er som deler opskrifter - recept her, desto mere inspiration får vi. Skriv på svensk, dansk eller norsk.
mandag den 11. april 2016
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar