mandag den 11. april 2016

Fikonpaj

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl finmalda mandlar / mandler
1 1/2 dl florsocker/ flormelis
1 ägg och 1 äggula
150 g smör
1 tsk salt
250 g fikon marmelad (här hemgjord) / figen marmelad
1 tsk kanel
1 msk mörk rom





1. Ta ut smöret i god tid så att det hinner bli mjukt.

2. Mal mandlarna i en matberedare/mixer, om du inte har köpt redan färdigmalda mandlar. Blanda sedan vetemjöl, malda mandlar, florsocker, ägg och smör i en mattberedare. Knåda ihop degen till en rund boll och låt den ligga kallt i cirka en timme.

3. Lägg en tredjedel av degen åt sidan och kavla ut resten mellan två bakplåtspapper. Klä botten med  bakplåtspapper i en form med löstagbar kant.  Smörj formen degen. Jag brukar alltid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar