350 g färska sardiner (fisk)
1 färsk rödlök (här Tropea)
myntablad
balsamvinäger, gärna crema di balsamico
vetemjöl
olivolja
salt

1. Rensa sardinerna; klipp bort huvudet och stjärtfenan och klipp upp buken och rensa bort inälvorna och tvätta fisken.
2. Ta bort ryggbenet. Ett tips för att det ska gå lättare att lossa ryggbenet, är att först trycka och dra längs ryggraden i motsatt riktning och därefter dra loss benet.
3. Mjöla in sardinerna på bägge sidorna. Häll circa tre centimeter med olivolja i en kastrull eller gryta. Jag har använt en gjutjärnsgryta. När oljan är varm, lägg i några sardiner i taget, så att de inte kommer att ligga på varandra. Fritera tills fisken har fått en gyllenbrun yta. Lägg den friterade fisken på lite hushållspapper så att överflödig olja rinner av. Lägg upp sardinerna på ett fat och häll över lite balsamvinäger (gärna den tjockflytande). Skär löken i tunna skivor och riv mybtablden i bitar och strö över fisken.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar