fredag den 29. april 2016

Jordbærlikør (Fragolino)

Ingredienser

1/2 kg jordbær / jordgubbar
1/2 l spiritus
1 vanille stang
1/2 kg sukker
1/2 l vand











1. Jordbærrene vaskes og skæres i passende størrelse. Hvis de er små
    kan man undlade at skære dem.

2. Vanillestangen deles på midten og kornene tages ud. Både korn
    og stænger bruges.

3. Bland spiritus, jordbær og vanillie i en glasbeholder med låg.
    Lad den hvile i et mørkt og svalt rum i ca. 3 uger. Rør i den ind i
    mellem.


4. Når de 3 uger er gået, sies jordbærrene fra spiritussen. Man kan
    vælge at bruge nogle af jordbærrene (specielt de små og
    fine), som pynt i flasken.






                      
5. Bland sukker og vand og giv det et opkog og lad det afkøle.  










6. Bland nu sukkervandet og spiritusblandingen og si det ned i
    flasker.

7. Lad likøren stå nogle uger til, inden den tages i brug.

8. Jeg har den stående i fryseren og så er den dejlig frisk og klar til
    at drikke :-)














































































































































































































Ingen kommentarer:

Send en kommentar