tirsdag den 19. april 2016

Paj med chokladkräm/ Chokoladetærte



Ingredienser
300 g vetemjöl/hvedemel
150 g socker/sukker
120 g smör/smør
1 ägg + 1 äggula/1 æg + 1 æggeblomme
1 tsk vaniljsocker/ 1 tsk vanillesukker
en knivsudd salt/ 1 knivspids salt
en knivsudd bicarbonat/1 knivspids bicarbonat
fyllning/fyld
250 g chokladkräm typ nutella eller liknande/
250 g chokoladecreme




1. Ta ut smöret circa en timme före användning så att det blir mjukt
2.  Blanda vetemjöl, socker, smör, ägg, vaniljsocker i en matberedare eller liknande. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i cirka en timme, Kavla ut 2/3 av degen mellan två bitar smörpapper tills den blir cirka en centimeter tjock och klä formen med den. Fyll den med nutellakräm. Kavla ut resten av degen och skär den i cirka 2-3 centimeter breda strimlor som du sedan dekorerar pajen med.
3. grädda pajen i 160° i drygt 30 minuter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar